پهپاد چیست­؟

   پرنده­‌ی هدایت پذیر از دور که امروزه از آن اختصاراً با عنوان پهپاد یاد می‌شود‌، تعریفی است که برای هواپیما‌های بدون سر­نشین ارائه شده‌است. ساده بلند شدن از روی زمین، قابلیت کنترل از راه دور، سایزهای گوناگون و قابلیت استفاده برای افراد در اکثر گروه‌های سنی؛ از مواردی هستند که کاربردهای متفاوتی را برای این تکنولوژی جدید، به ارمغان آورده است.

بررسی ساختار پهپادها

   اصولاً در ساخت پهپادها از مواد سبک استفاده شده‌است تا ضمن برخورداری از وزن کمتر، حرکت راحت‌تری داشته باشند. نظر به شکل و اندازه و کاربرد پهپادها اجزای متفاوتی برای هر یک در نظر گرفته می‌شود، اما چند مورد از اصلی‌ترین قطعات به کاررفته در هر یک از پهپادها عبارتند­از: قاب موتور که باید از تکنولوژی ضد آب بهره‌مند باشد، فرستنده و گیرنده، ملخ‌ها و منابع انرژی که می‌توان از باطری به این منظور استفاده کرد.

   بدنه پهپاد باید به گون‍ه‌ای طراحی شود که کلیه لوازم مرتبط با نوع عملکرد مورد نظر را در خود جای دهد، با شرایط مختلف نیز سازگار باشد.

   موتورهای پهپادها، یکی از اساسی‌ترین قسمت‌های یک پهپاد هستند که باید دور بالا و وزن کم داشته باشند؛ پایداری مناسب را برای پهپاد تأمین کنند، میزان زمانی را که می‌تواند در هوا معلق بماند بیشتر سازند و در عین حال با توجه به پاراگراف قبل، پهپاد را از قابلیت حمل وزن بالا بهره‌مند سازند. بسته به نوع کار­بردی که مدنظر است می‌توان پهپاد را به دوربین و یا GPS و سنسورهای مختلف تجهیز کرد.

بررسی ویژگی‌های پهپادها

   ۱- زمان پرواز: این مطلب که چه مدت زمانی می‌توان از حرکت و معلق بودن پهپادها در هوا، بهره برد مطلبی است که به کاربرد پهپاد و ساختار آن، بستگی دارد. برای مثال پهپادهایی که کاربردهای تفریحی-سرگرمی دارند مدت زمان کمتری در هوا معلق می‌مانند تا پهپادهایی که در زمینه‌های نظامی و یا نقشه‌برداری به‌کار می‌روند.

   پس یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین ویژگی‌های یک پهپاد، زمان پرواز است که متأثر از نوع پهپاد و حجم باطری می‌باشد. زمان پرواز پهپادهای تفریحی-سرگرمی از ۵ دقیقه تا ۳۰ دقیقه می‌تواند باشد. قدرت بالای موتور می‌تواند زمان پرواز بیشتری را به ارمغان آورد.

   به ساختار پهپاد اشاره شد و دانستیم یکی از عوامل تقویت پهپادها استفاده از موتورهای قوی و کارآمد می‌باشد که موتورهای دی‌سی‌براشلس با توجه به ساختاری که دارند، یکی از عوامل مؤثر در بهبود عملکرد پهپادها هستند؛ به خصوص برای پهپادهایی که کاربردهای تفریحی-سرگرمی دارند­، گزینه مناسبی هستند.

با توجه به اهمیت انتخاب موتور پهپاد، گروه پژوهشی و صنعتی جی موتور (G-MOTOR) می‌تواند هرگونه موتور دی سی براشلس (BLDC) متناسب با پهپاد مورد نظر شما را تولید نماید.

برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

   ۲- دور­بین: مجهز بودن پهپاد به یک دور­بین یکی از ویژگی‌های یک پهپاد محسوب می‌شود. حذف دوربین و در پی آن کمتر شدن وزن کلی دستگاه، می‌تواند زمان پرواز بیشتری را در حد چند دقیقه برای پهپاد به همراه داشته باشد­؛ در حالی‌که شاید یکی از بهترین ویژگی‌های یک پهپاد تهیه عکس و فیلمبرداری است، عدم لرزش، ارتعاش و نویز در اثر کارکرد موتور پرقدرت، یکی از عواملی است که می‌توان مستقیماً نتیجه را بر کیفیت کار نهائی مشاهده کرد.

   ۳- ظرفیت حمل بار: یکی از ویژگی‌هایی که تحت تأثیر قدرت موتور می‌باشد، ظرفیت حمل بار است.

از دیگر ویژگی‌های بهپاد‌ها:

   ۴- حالت هدلس

   ۵- قابلیت بازگشت به مبداء

   ۶- تعقیب کاربر

   ۷- برد یا گستره کنترل

   ۸- قابلیت کنترل با گوشی هوشمند

   گروه پژوهشی و صنعتی جی موتور در سری GU از محصولات خود، از بهترین و باکیفیت‌ترین بلبرینگ‌های جهان، استفاده کرده که ارتعاش، نویز و لرزش کمتری را در حین پرواز به ارمغان می‌آورد. فراهم شدن ایمنی در پرواز با اتصال روتور با ۳ پیچ به استاتور از دیگر قابلیت‌های این سری از محصولات شرکت جی موتور می‌باشد. استحکام و مقاومت زیاد در عین برخورداری از وزن کم و هم‌چنین ساخت شفت از فولاد آبکاری شده ­از ویژگی‌هایی است که سبب شده تا محصولات سری GU گروه جی موتور گزینه مناسب برای استفاده در پهپادها باشد.

پهپادها با توجه به ویژگی‌هایی که دارند در ۵ دسته تقسیم‌بندی می‌شوند:

  1. میکرو پهپادها

  2. مینی پهپادها

  3. پهپادهای تاکتیکی

  4. هال

  5. جنگنده‌های بدون سر­نشین

 

ما در گروه پژوهشی و صنعتی جی موتور (G-MOTOR) می توانیم هر موتور دی سی براشلس (BLDC) دلخواه شما را تولید نمائیم.

برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

کاربردهای وسیع پهپادها

کاربردی بودن این تکنولوژی، سبب شده‌است تا در زمینه‌های مختلف بتوان از آن بهره‌برد:

۱) در زمینه محیط زیست و حفاظت از حیوانات مثل:

  • تحت نظر گرفتن زیستگاه حیوانات در یک منطقه وسیع

  • تحقیقات علمی مثل بوم شناسی و بررسی وضعیت اکو­سیستم گیاهی یک منطقه

۲) کاربرد در زمینه‌های امدادرسانی مثل:

برخورداری از سنسورهای زنده‌یاب، کمک به آتش­نشانان در اطفای حریق و کمک به افرادی که ممکن است در دریا غرق شوند و … .

۳) کاربرد در بازرسی صنعتی مثل:

دسترسی به نقاط غیر قابل دسترس و نقاط پرخطر مثل نشتی‌ها، بخش‌های تحت فشار و حرارت بیش‌ازحد و … .

۴) کاربرد در زمینه‌های عمران و معماری مثل:

تهیه تصاویر هوائی از محل در حال احداث

۵) کاربرد در رسانه مثل:

برای مستندسازان و فیلمبرداران در تهیه تصاویر نادر

۶) تحویل کالا:

پست سریع و هم‌چنین پرکاربرد برای مناطقی که رفت و آمد دشوار است.

۷) کاربرد در زمینه‌های مربوط به نقشه‌برداری:

  • نقشه­‌برداری در مناطق شهری

  • تهیه نقشه‌های توپوگرافی

  • نقشه­‌برداری در مناطق صعب‌العبور

  • نقشه‌برداری کوهستان

  • نقشه‌برداری از معادن

منابع)

  1. پهپادها، انواع و کاربردشان، دانش چی
  2. چگونه پهپادها زندگی ما را تغییر می‌دهند؟، انجمن خانواده و اینترنت
  3. همه‌ی آنچه که می‌بایست از پهپادها بدانیم، قاصدک ۲۴
  4. کهربا، امیرعباس. پهپاد یا کوادکوپتر چیست و هنگام خرید آن به چه نکاتی توجه کنیم، (۳۱ شهریور۹۷)، زومیت

­